Наш сайт https://afzs.sumy.ua/ на своїх сторінках у розділах порушує різноманітні теми щодо вирощування фермерами СУМЩИНИ, в тому числі й членами ГО «АСОЦІАЦІЯ ФЕРМЕРІВ ТА ПРИВАТНИХ ЗЕМЛЕВЛАСНИКІВ СУМЩИНИ» (голова ОЛЕГ БОНДАРЕНКО), сільськогосподарських культур, про їхні досягнення, а також – про проблеми та виклики…
Відбулася зустріч з учасниками підкомітету фітосанітарних, санітарних заходів ЄС, де обговорили питання перегляду певних змін до регламентів Єврокомісії в частині оцінки України зі статусом щодо ящура.
Про це розповів директор Департаманту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін під час пресконференції з українськими крафтовими виробниками сирів, учасниками та призерами Міжнародного конкурсу World Cheese Awards 2024, повідомив сайт https://agroportal.ua/
Ігор Лоцкін, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби: «Визнання цієї оцінки та цього статусу відкриває можливості для експорту на території країн-членів ЄС молочної продукції, яка має інший ступінь термічної обробки, ніж дозволений зараз. Це буде дійсно складний шлях, ми маємо нормативно, процесуально довести ЄС, що ми відповідаємо вимогам. Ми маємо якісно попрацювати, будемо залучати бізнес, який зацікавлений в такому експорті. Тому що одним із елементів підтвердження відповідності системи контролю є аудит й інспектування самих виробників, які матимуть намір здійснювати такий експорт».
Тепличний бізнес фермерів: технології та досвід вирощування овочів у теплицях…
За інформацією Державної прикордонної служби України, у 2024 році експорт сирів зріс на 40 відсотків порівняно з 2023 роком, що засвідує про розвиток українського сироваріння попри виклики.
Стандарти безпеки харчових продуктів на фермерських господарствах…
За словами заступника директора з питань співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктора Шуткевича, Швейцарія підтримує виробників і фокусується на декількох напрямах: «Ми понад 10 років фокусуємося на тому, щоб якість молока в Україні зростала, адже без якісного молока не буде якісного сиру. Тому ми залишаємося підтримкою для виробників і разом з державними органами працюємо над покращенням якості, також приділяємо увагу експорту. Ми як посольство формуємо на наступні 4 роки стратегію, де враховуємо ці обидва напрями», – зазначив Віктор Шуткевич.
Отже, аграрії-виробники УКРАЇНИ експортуватимуть до ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ молочну продукцію з іншою термічною обробкою…
УКРАЇНА має шанс вступити до ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ: що її там чекає?